Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 15:00 - Подсъзнанието може всичко. откъси
Автор: dusha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2113 Коментари: 3 Гласове:
0



Това, в което вярваме, влияе върху онова, което се случва.
*
Само ясната представа за това какво можем да направим и какви можем да станем, ни тласка редовно да работим над създаването на нашата нова действителност.
*
Взаимовръзката е в основата на всичко. Където и да отидем, каквото и да правим, нашите мисли творят обкръжаващата ни действителност.
*
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е записана на небето и се вижда от всекиго- то си е така.
*
Най-дълбоките ви убеждения, страхове, надежди, грижи, възгледи, желания и всяка ваша мисъл- всичко това оказва влияние на вас самите, на околните и на заобикалящия ви свят.
*
Светът не е безжизнена купчина от тухли и камъни, а жива, трептяща система от енергия. Всяка ваша мисъл оставя следа в тази система и неоспоримо оказва своето въздействие. Независимо дали го искате или не, вие създавате собствената си действителност чрез мислите, които пораждате.
*

Може би ви се иска да бъдете по-общителни, освободени, уверени в себе си, обаче при това постоянно мислите, колко сте неловки и не умеете да правите компания, отново и отново напомняйки на себе си за собствените си проблеми и недостатъци. В резултат едва ли ще станете такъв какъвто искате. Можете да искате да станете силни, но ако във вашето съзнание се е вкоренила слабост, вие само ще се утешавате с надеждата, че някога ще придобиете желаната сила.
*
Преуспяващият човек винаги има съзнание настроено за успех.
*
.. Единственото, което ви пречи и не ви дава да постигнете успех- това са вашите мисли.
*
Решили ли сте вече какво искате от живота? Здраве? Тогава развивайте съзнание за здраве. Власт? Развивайте съзнание за власт. Материално благополучие? Изработвайте съзнание насочено към това. Щастие? Развивайте съзнание за щастие.
*

Вашият мозък прилича на градина, за която можете да се грижите, а можете и да я занемарите. Вие сте градинарят и можете да развиете градината си или да я оставите да запустее. Но знайте: на вас ще ви се наложи да ядете плодовете или на труда си или на собственото си бездействие!

Именно мозъкът създава обкръжаваща ви действителност…
*

 

 

Визуализацията това е мислена представа, проиграване, виждане вътре в себе си на ситуацията, която все още не се е случила. Човек си представя себе си като правещ или имащ това, към което се стреми, и като получаващ желаното.

Да допуснем, че вие искате да развиете увереност в себе си. Използвайки въображението си, вие си представяте себе си като уверена личност. Мислено извършвате смели постъпки и свободно общувате с най-различни хора. Вие си представяте ситуации, които обикновено ви затрудняват и си представяте как се справяте лесно с тях, колко непринудено постигате успех. Можете дори да си представите как ви хвалят вашите приятели и колеги, как ви поздравяват за ново придобитата ви увереност. Вие усещате гордост и удовлетворение както то това, че сте станали уверен в себе си човек, така и от станалите в резултат от това промени. Вие си представяте какво може да се случи с вас и живеете така все едно, че това вече се случва в реалността.
*
Повече мислете, как правите или получавате нещо, а не за това какво би могло, с по-голяма или по-малка вероятност, да се случи. Живейте в мислите си така, сякаш това вече се случва с вас. Създайте си малък вътрешен видеофилм. Представете си себе си като правещ това, което най-много ви се иска.
*
Постоянно укрепвайте в себе си чувството, че имате това, което искате, независимо от характера на желаното. То е ваше. Усетете това. Радвайте му се. Смятайте, че то напълно ви принадлежи.
*

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Благодаря за постинга! Много е п...
03.07.2009 15:07
Благодаря за постинга! Много е полезен!
цитирай
2. smani - Съдържателен
03.07.2009 17:04
постинг.
цитирай
3. viki11 - Вместо да се вслушваме в себе си ч...
04.07.2009 18:42
Вместо да се вслушваме в себе си четем книги и се отдалечаваме от себе си и усещанията си.
Някои ще разберат , че съм права.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3553536
Постинги: 417
Коментари: 2878
Гласове: 16250
Спечели и ти от своя блог!