Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 23:42 - Неприятна изненада
Автор: dusha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1843 Коментари: 5 Гласове:
3



Със сълзи на очите си събираше багажа, не издържаше вече мъжът и да се държи така с нея. Бяха толкова различни.. Тя искаше брак, деца, искаше да се чувства обичана и желана.. А той все казваше, че има време, че може би след години ще имат деца.. След години- тази мисъл я ужасяваше. Но тя го обичаше от цялото си сърце и продължаваше да е с него, надявайки се, че някой ден ще се случи чудо.. Годините минаваха, а не се случваше нищо.. Живееха толкова еднообразно. Всяка вечер той стоеше пред компютъра и работеше. Не и обръщаше никакво внимание. Тя го поглеждаше тъжно, а след това заспиваше самотна в леглото. Той толкова много работи, а дори веднъж не ме заведе някъде, дори веднъж не ми подари букет цветя- мислеше си тя и сълзите и се стичаха по красивото лице. Една сутрин приятелката и се обади да и съобщи радостната новина- чакаше бебе, тя и честити и затвори. Стана и още по-тъжно от тази новина, защото и тя искаше да име дете.. Може би ако имаше дете нямаше да се чувства толкова самотно..
Взе решение. Ще започне живота си отначало.. За какво да чака години като може да намери някой друг, които обича децата и ще я дари с това щастие, а може би и нея ще обича.. Защо всяка вечер да заспива сама със сълзи на лицето като може някой друг да я кара да се усмихва.. Още днес ще си тръгне от него.. Искаше да си събере багажа и да си тръгне докато него още го няма.. Той дори няма да усети отсъствието и.. Не заслужаваше дори и една бележка с надпис: "Сбогом".
Бързаше да събере багажа и да се махне завинаги от този самотен дом. Изведнъж чу гласа му: "Милооооооооо, имам изненада за теб!" . Той и изненада- явно се е напил или ми се причува.. Вратата се отвори, появи се той с един огромен букет и с чанта в ръцете..
-Но какво става? Защо си събираш багажа, нима си научила за изненадата?
-Каква изненада? И какъв е този букет?! Да не би майка ти да е умряла?!
-Не, взех решение. Ще променя живота си!
-Браво, радвам се, аз също взех решение. Ще променя и моя живот. Напускам те!
-Но мила, защо?
-Защо ли? Как не те е срам да ме питаш! Толкова си жалък! Писна ми от теб! Чувствам се толкова нещастна и самотна. Ти си едно нищооо! Загуби ми времето! Не искам да те виждам! Мразя те! Имам друг! Ще създам с него семейство, а ти стой сам пред компютъра..
-Ноо

Тогава той изпусна чантата, която държеше в ръце.. На пода падна красива кутийка, от която се подаваше невероятен пръстен, до кутийката 2 билета за екскурция, а до тях книга за бебето.

От очите му протекоха сълзи...
-А аз исках да те изненадам.. Събирах всеки лев и стотинка, работех денонощно, за да ти купя най-красивия пръстен, за да вдигнем най-голямата сватба, за да отидем на някой прекрасно място и разбира се, да имаме дете..
Но не.. И не майка ми е умряла, а нещо по-скъпо умря- любовта ми! Права си, аз ще остана сам, защото друга няма да обичам.. Аз обичах само теб.. Но върви си.. Върви при другия и бъди щастлива!




Гласувай:
3



1. stix - Тъжно...
24.07.2009 23:48
Така е... когато хората не си споделят...
цитирай
2. анонимен - пак недоволна жена
25.07.2009 00:26
Той не и е мъж, ако тя иска брак с него. Би и станал мъж след сключване на брак. А за съвместен живот са нужни двама. Ако тя иска нещо, което той не иска , и го обвинява за това, то се нарича егоизъм, егоцентризъм и незачитане на мнението на другия.
цитирай
3. zaycheto - ...
25.07.2009 10:10
Така става, когато пропускаме малките неща за да чакаме "подходящия" момент. Докато го чакаме, изпускаме толкова много малки и съществени неща, който биха ни накарали да се усмихваме и да се чувстваме живи...
цитирай
4. viki11 - Анонимен 2, егоизъм е неговото п...
25.07.2009 10:34
Анонимен 2,
егоизъм е неговото поведение.
Не може в един ден да решиш да промениш живота си. Ако е събирал пари, нямаше да виси само пред компютъра.
Разказа е нереалистичен. Няма такъв човек, който подготвя изненада, но е безразличен през цялото време. Освен ако случайно му е щукнало да промени живота си.
Но също така случайно ще му омръзне това и ще му щукне друго.
Това е несериозно и няма стойност. Просто хрумване.
Пък отдавна събирал пари.
Е, не е написано смислено. Иска повече наблюдателност. Събитията нямат логическа връзка.

Иначе тя щеше да остане с него, защото това е искала. Нямаше да си тръгне, когато й дават пръстен. Просто щяха да поправят грешката.

Макар че има всякакви луди, може всичко да се случи с някои.

Верно е, че когато няма диалог е така.
цитирай
5. vainov - :)
28.07.2009 22:05
Подкрепям "viki11",човек неможе,да бъде оправдан,за това че веднъж в годината зарадва човека до него...също така и човека,който се държи лошо с теб 2 дни..а на 3тия те прави щастлива...Лоши са тези взаимоотношения...лоши и повечето ги следват...а най-вече жените,страдат от това,защото си мислят,че това е стереотипа за мъж-безотговорен,вечно нервен,без чувства...Пожелавам им да си намерят точно обратното и ще видят как живота става по лек и усещат щастие...щастие,което върви с ръка за ръка с любовта...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3552437
Постинги: 417
Коментари: 2878
Гласове: 16250
Спечели и ти от своя блог!