Необходими продукти:
125 г захар
4 бр. яйца
125 г брашно
масло за намазване
пудра захар
листа мента
200 мл течна сметана (сладкарска)
2-3 с.л. захар
250 г малини
Начин на приготвяне:
В подходяща купа се смесват захарта и яйцата за блата и се разбиват до разтопяването на захарта. Добавя се пресятото брашно и се бърка до хомогенизиране.
Плитка правоъгълна тава се намазва с масло и се облепва с хартия за печене. В нея се сипва сместа за блата, разпределя се равномерно и се пече 10–15 минути на температура 200–220 градуса. Оставя се да изстине и хартията се отстранява.
Пълнежът се приготвя, като сметаната и захарта се разбиват на сняг, прибавят се малините и хубаво се разбърква.
Върху изстиналия блат равномерно се разпределя пълнежа и внимателно се навива на руло. Поръсва се с пудра захар и се декорира с малини и пресни листа мента.
190 СЕСИЯ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ПО БИБЛИЯТА
Балада за низшите чинове