Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 10:19 - 10-те хит дестинации в Европа за 2014 г.
Автор: mit777 Категория: Туризъм   
Прочетен: 2220 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 14.06.2014 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Топ 10 на най-добрите туристически дестинации в Европа за 2014 година включва:
                                                   1. Гърция
Най-интересната туристическа дестинация в Европа за 2014 година е Гърция, посетена от над 20 млн. туристи. Като най-добро място за отдих в Гърция се препоръчва остров Санторини.
▶ Санторини 2013май - YouTube
▶ Остров Санторини - YouTube

image

                                
Магията, наречена Санторини

                                    2. Любляна, Словения
Любляна е с население около 300 000 души и е основният културен, административен, икономически и финансов център на Словения. Това със сигурност е и мястото, където можете да срещнете най-много дракони, тъй като тези митични същества са символ на града и техните статуи, изображения и графики го охраняват от всеки ъгъл. Според някои легенди градът е основан от Язон и неговите аргонавти по пътя към Златното руно. Те преминали реките Дунав и Сава чак до Любляница, където Язон се бил с дракон и го убил.
image
Любляна – градът на мостовете - статия за Словения 

                                    3. Югозападна Англия
В района на Югозападна Англия се намират два национални парка и четири обекта на световното наследство под егидата на ЮНЕСКО - в това число и митичният Стоунхендж. Сред многобройните притегателни дестинации за туристи и ценители са голямата ботаническа градина наречена „Проект Рай“, музикалният фестивал Гластънбъри, културно-историческото наследство на Бат и др.
▶ Стоунхендж Достопримечательности Англии - YouTube
image
Бат, Англия - карта, снимки, забележителности, Великобритания 

                                                       4. Италия
Италия е една от най-посещаваните държави в света. Рим, Венеция, Флоренция привличат чужденците от векове. В държавата има голям брой обекти, защитени от ЮНЕСКО. Страната има красива природа, богата история и чудесна кухня.
▶ Южная ИТАЛИЯ - Самые красивые уголки планеты - YouTube
▶ Северная ИТАЛИЯ - Самые красивые уголки планеты - YouTube
image
 Италия - туристическа информация за Италия 

                                                                   5. Дания
Копенхаген е невероятно съчетание от старинни и модерни сгради, които придават на столицата на Дания особено интересен и колоритен вид. Сред най-големите туристически "атракции" са къщите в района на пристанището Нюхавън, които са боядисани в най-различни цветове. Най-старата пешеходна зона в света – Строгет, е мястото, където животът на Копенхаген непрекъснато кипи. Близо 1, 3 милиона туристи посещават красивия Копенхаген, а това число на туристите поставя града сред челните места на най-посещаваните дестинации в Северна Европа.
image
Никога няма да се досетите къде живеят най-щастливите хора в Европа

                                                     6. Севиля, Испания       
Севиля е артистична, културна и финансова столица на областта Андалусия и провинцията Севиля. Посещението на Севиля е истинско преживяване с невероятната комбинация от мавританска архитектура, дворци от XVII век и преплитащи се улички с тапас-барове. Според легендата градът е основан от Херкулес. Бил е под влияние на Римската империя и маврите, но истинският му разцвет започва след Великите географски открития
image
Севиля, Андалусия - карта, забележителности, снимки, Испания 
Севиля – перлата на Испания 

                                                 7. Пилзен, Чехия
Повечето хора свързват Чехия с Прага. Пилзен пък е четвъртият по големина град в Чехия с население над 170 000 души. Една от най-величествените сгради в града е катедралата на Свети Вартоломей (St. Bartholomew). Това е готическа постройка с височина над 102 метра. На мястото, където днес се намира Пилзен, се е издигал старинен крепостен град, построен през десети век.
image
 
                                                             Пилзен

                                                  8. Ставангер, Норвегия
Ставангер е град и община в Югозападна Норвегия, основан през 1125 г. Разположен на брега на Норвежко море, Ставангер се счита за столица на нефта в Норвегия. Той е четвъртият по големина град в страната и залага на комбинацията от модерен икономически живот и историческо културно наследство. Сред най-големите забележителности в града са катедралата, старият град с дървените си къщи от XVIII в. и музеят на нефта, открит през 1999 година.
image

Само за ценители  Ставангер и райската градина на остров 

                                                      9. Тулуза, Франция
Тулуза се намира в сърцето на Южна Франция. Множеството фестивали и съчетанието от историческо наследство и съвременна култура привличат все повече туристи в града. Една от емблемите на Тулуза е местният Капитол, където се помещава общинската администрация. Сградата е издигната през XVIII в. в неокласически стил, а предната фасада на постройката е дълга 135 метра.
image
Когато си в Тулуза… _ High View Art

                                                           10. Дубровник
  Дубровник – една необичайна комбинация от синьо море, зелени планини, древна история, фантазия и реалност.

Сред най-величествените сгради в Дубровник са францисканският манастир, дворецът “Спонза”, палатата на ректорите и Катедралата с нейната съкровищница. Дворецът “Спонза” е издигнат в периода 1515 - 1521 г. - красива сграда в готически и ренесансов стил. Тя някога е служила за митница, като тук са се намирали също магазините за стоки, банката, монетният двор, арсеналът и съкровищницата на републиката. В него се събирали образовани хора, провеждали са се научни и литературни дискусии, а днес там се пази и един от най-богатите архиви в света – над 7000 тома ръкописи и над 100 000 отделни документа за периода между ХІ и ХХ век Градът - заедно с Амстердам и Венеция, е включен в списъка на ЮНЕСКО за най-красиви градовете от ренесансова Европа и е определен като световно наследство.
image
Дубровник – Адриатическият рай 



Тагове:   хит,   европа,   дестинации,   10-те,


Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mit777
Категория: Туризъм
Прочетен: 2618870
Постинги: 752
Коментари: 280
Гласове: 953
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930