Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2018 17:04 - Антихрист ще се възцари над света, по време на световна война
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3742 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 04.11.2018 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
«Ще чувате боеве и вести за войни. Внимавайте, не се смущавайте, понеже всичко това трябва да стане; ала туй не е още краят. Защото ще въстане народ против народ, и царство против царство; и на места ще има глад, мор и трусове; а всичко това е начало на болки.» (Мт. 24: 6-8), – такива са знаменията за последните времена, които е предал на учениците Си Господа наш Иисус Христос в разговора на Елеонската планина. Според Светото Писание, тези болки трябва да свършат с пришествието на «сина на погибелта» – антихрист и неговото кратковременно царуване, след което ще последва Славното Второ Пришествие на Господа наш и Спасител Иисус Христос.
В един миг Той ще поразит антихриста с «дъха на устата Си, и чрез блясъка на Своето пришествие ще го изтреби» (2 Сол. 2: 8). Но първо «всичко това трябва да стане», което е предсказано в Словото Божие – войни, смутове и други бедствия ще се обрушат на човечеството. И главният режисьор на всички войни е врагът на спасението на човешкия род (дяволът). «А той беше човекоубиец от самото начало» (Ин. 8: 44), – казва  Самият Христос.
В пророческия труд на известния богослов на XX век професор-протойерей Борис Молчанов «Тайната на беззаконието и антихрист» (Харбин, 1938) се казва: «Много е възможно, че той (антихрист) ще започне дейността си в условията на Световна война, когато народите, понасящи всичките ужаси на войната, няма да виждат никакъв изход от бедственото положение, понеже всичките тайни лостове за излизането от това  изкуствено предизвикано световно бедствие, ще са в ръцете на тайното общество (световното сатанинско юдомасонство), което активно ще съдейства на антихриста. Антихрист ще предложи проект за "най-удачно" решаване на световната криза, чрез установяване на еднакъв политически и социален строй в целия свят. И умореното от сътресенията, духовно ослепяло човечество, не само няма да види коварната уловка, в този проект, който ще вкара народите в най-безизходно и безпощадно робство, а, напротив, ще го приемат за проява на ученост и гениалност. И едновременно в целия свят ще загърми световната реклама на антихриста, като "гениален мислител, нов вожд и спасител на народите...».
Днес пред очите ни се води велика духовна битка, която се отразява и в материалния свят. Още 1861 година великият светилник на Православието Игнатий Брянчанинов казал удивителното откровение: «Целият свят, някак си единодушно се е устремил да посрещне тържествено, някакъв особен човек -  гений. Това е очевидно. Това лице ще е така замаскирано, че мнозинството ще го признае за Месия. Предподготвя се мисленият път, за да се възприеме измамата с умовете и сърцата» (виж 2 Сол. 2: 11), - а сега тези думи са още по-актуални. Но за съжаление, само малцина православни са в състояние на бодърствуване, а огромното мнозинство от хората, предвид духовното си състояние, не иска и не може,  да види, на накъде водят света «слепите водачи на слепци» (Мт. 15: 14). В светлината на Христовото учение, за последните години стана толкова очевидно всичко случващо се в света, че да си затваряме очите никак не е добре.
Само при внимателно разглеждане на органичната взаимовръзка между политическите, военно-техническите, финансово-икономическите, информационно-технологичните, правовите, социалните, културните и другите аспекти от процесите на глобализацията, - може да се види, към какви зловещи последствия водят те. Но за да се види добре, случващото се около нас, от православна гледна точка, трябва да се погледне от горе, от високо, - едината мозаечна картина, в която се вграждат главните съставни части на тези процеси.
В началото на 90-те години на миналия век, видният гръцки богослов и молитвенник, архимандрит Афанасис (Анастасиу) писал: «Всичките современни тенденции в световната икономика и в международната политика, се свеждат до следните три цели: 1) икономиката да се обедини (т.е. да се монополизира), в световен мащаб; 2) да се лишат народите от характерните им, исторически и национални черти, за да се създаде световна тирания; 3) формиране на Световно правителство; 4) религиозно обединение на вярващите, с крайна цел, − приемане на антихриста и покланяне пред него, като на бог.
Темата за свободата на човешката личност е не само политическа, но е, предимно, богословска и духовна. Понякога чисто политически решения имат ужасни последствия, не само за живота и бъдещето на народите, но и за спасението на душите. Това става пределно очевидно от изкаването на известния деец на Тристранната комисия Хенри Кисинджър: “Гръцкият народ трудно се управлява и затова следва да бъде поразен дълбоко в културните му корени. И чак тогава ще се вразуми. Имам предвид, да му поразим езика, религията, духовните и историческите източници, за да унищожим в него всяка възможност да се развива, да се изявява и да съществува самостоятелно…”
Движението на екуменизма е очевиден опит за промяна на Православното Предание. Това движение се стреми към обединение на всички “християнских конфесии” и към унифициране на “християнската църква”, под ръководството на папата. Посредством Всемирния Съвет на Църквите, това движение ще ни доведе до “единна” религия на “Новия век”, в съзвуие с широко проповядвания “догмат”, че “всички религии били пътища, водещи към един и същи Бог”».
«Ослеплението на ума и изменението на съзнанието ще са такива, че ще доведат до приемане и обожествяване на антихриста», − предупреждавал отец Атанасис.
А 2004 година, докторът по богословие, митрополитът Одески и Измаилски, Агатангел, в изказването си на VIII-я Световен Руски Народен Събор, блестящо раскри вътрешната богоборческа същност на процесите на глобализацията: «Трябва да наричаме нещата със собствените им имена. Истинските цели на христоненавистниците са: разрушаване на христианския свят с неговите духовни ценности и традиции; всеобща компютъризация и създаване на световно мрежово общество; построяване на богоборчески “нов световен ред” – царство на антихриста, предречено от светия апостол и евангелист Йоан Богослов, в Откровението... В сегашния исторически момент, абсолютно всичко, случващо се в света, има духовни причини, а последствията са апокалиптични!
Без вземане предвид това, не е възможно правилно да се разберат случващите се в света събития. На целия православен свят, вкл. и на Русия, е хвърлено предизивикателството на  глобализма. В това понятие е концентрирана цялата световна лъжа. И разобличаването на тази най-голяма лъжа, на нашето време, днес е главната задача на Православието...
В историята на човечеството има множество различни държавно-политически системи: монархически, републикански, тоталитарни, демократични, основани на диктатура идеологии,  личности и партии. Но глобалното общество се строи именно сега. Подобно нещо никога не е имало, с изключение, може би, на Вавилонското стълпотворение. Този път, несъмнено, е регресивен, без изход, и води към самоунищожене на цивилизацията. Сегашният процес за глобализация, несъмнено, ще довете до възцаряване на антихриста и до свършека на света. И това сме длъжни да свидетелстваме пред всички, като неминуема даденост.
Сега се строи политическата, икономическа, етическа и светогледна база за бъдещото царство на антихриста, а целият обобщен процес за построяване на тази база, е наречен с термина “глобализация”... Този процес е реализация на “тайната на беззаконието”, за която е говорил свети апостол Павел във Второто си Послание до Солуняните».
«Като разобличаваме лъжата за глобализма, ние трябва да кажем, че глобализмът е антихристиянска идеология. Глобализмът е система на световното зло, от което не само не трябва да се очакват никакви взаимоизгодни отношения, но и с които е невъзможно никакво взаимно мирно съществуване. Всякакви компромиси с това зло, ще се използват от него за расширяване на неговото влияния в света. Време е целият Православен свят, накрая да осъзнае, че в действията на Световното правителство се проявява осъзнато антихристиянство».
Тъжно е, но малцина, даже и в църковните среди, са чули този пророчески глас.
Днес некои дейци заявяват, че «глобализмът не се бил получил». Но ако е така, възниква въпросът: нима са денонсирани международните съглашения или договори, за построяване на единно наднационално глобално общество и са закрити структурите, като МВФ, СБ, БМР, СТО, ООН, СЗО, ССЦ и другите, в които членуват практически всички държави в света? Тези глобалистки институции продължават да си работят и да осигуряват реализирането на смъртоносните планове на глобалния (юдомасонски) «елит».
При това, плановете им, въпреки международните конфликти и обявените взаимни санкции между държавите, безпроблемно и успешно се изпълняват от всички държави, подписали тези съглашения, в Окинава, Ню Йорк, Женева, Тунис, Страсбург, Лох Ерне, Базел и на други места. Неслучайно Отците Светогорци констатират: «Разпалваните сега различни войни и разпри са само ловки прикрития за реализаирането на сатанинската програма, за “подпечатване на хората” със “скверния знак” на антихриста».
Единната световна икономика и финанси; «международното разделение на труда» и деиндустриализацията; «цифровизацията», която служи за прикритие, за построяването на тоталитарна електронна тирания с компютърна система за безналични плащания; предаването държавните функции на банковсите структури; световната стратегия на Фонда Рокфелер и Световната банка, за провеждане на смъртоносни ваксинации; разрушаване на семействата, образованието, науката, производство, и распространението на наркотици.  Може дълго да се изреждат съставките на единния глобален план, за подготовка на пришествието на антихриста, комуто Западът отдавна се е поклонил, духовно. А Русия, въпреки стремежите на външните и вътрешни врагове, остава последният бастион, противостоящ на възцаряването, на «сина на погибелта» (2 Сол. 2: 3).
В наши дни процесите, описани от отец Атанасиу и Владиката Агатангел, придобиха явен и отчетлив характер. По същество, се води необявена война против цялото човечество. И, преди всичко, това е война духовна, за унищожение националното самосъзнание, националното достоинство и традиционните устои на обществото
Най-важната задача на слугите и предтечите на идващия антихрист е, унищожаване на Православието и формиране на «единна световна религия» (с главен бог - антихрист). С това активно се занимават, Истамбулският патриарх – закоравелият екуменист Вартоломей и римският папа − йезуит, Франциск. Това потвърждават последните антиканонични действия на Вартоломей. А че папата-йезуит е специалист - висша класа, в областта на лицемерието и коварството, би трябвало да знае всеки ученик. Повече от 1000 години Ватиканът, с огън и меч, с хитрост и подкупи, води борба против Православието.
Бел.Ред. - Братя и сестри! Тук Валерий Филимонов, както обикновено, "скромно" премълчава, че богоотстъпникът и екуменист лжп.Кирил със своите иларионовци, не е по-доле от гореспоменатите слуги на антихриста... Той, заедно с Вартоломей и Франциск разрушава Вселенското православие и го отслабва. Тези трима врагове на Христа разиграха истински спектакъл, за да замаят гавите на хората. Имащият разум, да разбира!
«Ненавист към Православието, фанатизъм, преследване на православни и убийства, като чевена нишка минават през всичките векове на католичеството. По плодовете им ще ги познаете. За католиците, глава на църквата не е Христос, а папата, и католиците ревнуват повече за папата, отколкото за Христа, за папата воюват, а не за Христа, и ревността им преминава винаги в страствен, човеконенавистен, настървен, кървен фанатизм, на меча и кладите; непримиримост, двуличие, лъжи и хитрости», − към тези думи на свети праведен Йоан Кронщадски, няма какво да се добави.
Чудно е след това да слушаме за някаква подготовка за посещение на папата в Москва... понеже Папизмът и екуменизмът са мистични съставни части на глобализма!
Главните идеолози на глобализма, активно прокарват своите богоборчески планове, в световен мащаб, и люто ненавиждат Русия и Светото Православие. Глобализмът е богоборческо лъжеучение, което е против християнския светоглед и е абсолютно несъвместимо с него. Тази идеология се внедрява и пропагандира  в светското общество и даже в Църквата, с усилията на антихристиянския «световен елит» и е изразител на техните интереси.
Историческото призвание на Русия, като страна-пазителка на Православието, не се признава и се отхвърля от глобалистите. Целта на Православието е, спасение на безсмъртната душа во Христа, а целта на глобализма е, построяване царство на антихриста. Печална ще е участта на неговите поданници, понеже те ще «пият от виното на яростта Божия... и димът от мъченията им, ще възхожда во веки веков» (Откр. 14: 10-11).
Православните християни трябва внимателно да наблюдават, какво се случва в света. На всяко време трябва да се дава духовна оценка, според случващите се явления и процеси. Главното е − винаги да сме в духовно всеоръжие, за да можем да застанем против козните дяволски» (Еф. 6: 11), и да не се окажем сред тези, които ще се поклонят на антихриста.
Преподобният отец наш Паисий Светогорец учи: «Тежки години!.. Чака ни духовно изпитание. Което значи, че ако не сте поне малко в духовно състояние, тогава няма да устоите. Съхрани нас, Господи, но ние ще стигнем и до там, да се отричаме от Вярата... Сега Бог търпи това, което става. Търпи, та злият човек да не може да се оправдае. В некои случаи Бог се намесва Сам, незабавно, а в други случаи Той чака и не ни показва изход веднага. Той чака от хората търпение, молитви и борба!»
А видният руски държавник свети Филарет, митрополит Московски и Коломенски предупреждава: «Когато тъмнее навън, усилвайте светлината в дома. Пазете Русия и палете по-силно домашния светилник, понеже навън, според пророческите думи, “тъмнина покрива земята, а народите помрачение”, “мятаха се народите, и хората ставаха увредени».

Валерий Павлович Филимонов, русский писатель

https://3rm.info/main/72966-rossija-poslednij-bastion.html
Превод, Григор Симов



Гласувай:
4



1. zaw12929 - Пророчествата винаги се сбъдват. . ...
04.11.2018 22:42
Пророчествата винаги се сбъдват... но кога ще стане, на кой цар на дните няма кой да каже
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28313321
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031