Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2011 18:23 - .........
Автор: dusha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1596 Коментари: 5 Гласове:
4



 

Да се хваля ли, да се оплаквам ли..

Правя крачка назад в живота си, но да се надяваме, че я правя, за да се засиля..

Нещата около мен изобщо не са розови.. То кога ли са били? Но гледам оптимистично на нещата и си повтарям, че може би хубавото предстои.. Въпрос на време е, а аз в чакането съм най-добра!

Може да се каже, че завърших.. Практиката ми мина успешно! Остави хубави спомени и ме накара да се замисля, че трябва да спра да се подценявам и че това, което винаги ми е липсвало е Увереността! Осъзнах, че Мога! Мога да се справям с много неща и то не по-зле от другите, но пустото подценяване и страхове от провал.. Та така.. неусетно минаха 4 години и отново идва въпросът: „А сега накъде?” Искам да си намеря работа по специалността и се надявам да успея, което много ме съмнява, защото в днешно време май всичко става с връзки.. А аз нямам нито връзки, нито късмет, нито опит.. та дори бих казала, че имам и знанията.. Твърде малко ни дадоха в университета или всъщност аз твърде малко „взех”, заета с други начинания.. Скоро ще получа диплома с отличен успех, но какво от това?! Дали ще ми помогне с нещо в живота?! Надявам се.. Надеждата умира последна! А и не съжалявам за нищо! Въпреки че не бях приета по 1-во желание! Ако сега трябваше да избирам- пак бих избрала същата специалност! Но може би други преподаватели, от които съм доста разочарована.. Но каквито студентите, такива и преподавателите, такава и държавата.. Излишно е да се коментира!

Най ми е гадно, че трябва да си напусна квартирата.. Или по-точно любимият град! .. и да се завърна в моя роден, в който изобщо не се чувствам щастлива и НЕ искам да живея тук! Но на този етап ще ми се наложи да поживея още няколко месеца! Поне докато ми мине защитата на дипломната работа и докато си намеря работа! Нямам предпочитания в кой град ще съм! Никъде нищо не ме задържа.. Нямам предпочитания дори дали ще е голям или малък.. Е, да, искам в този, в който учих и в който определено бях щастлива, но.. Трудно е!

Всичко е толкова неизвестно.. Не си правя никакви планове.. Моля се само да имам поне мъничко късмет и да успея! Не мисля, че искам много от живота!

А любовта.. няма я! Няма я в сърцето ми.. Появява се, но твърде бързо изчезва.. И както има една мисъл- „Да обичаш малко- няма смисъл, да обичаш много- няма кого!”

Иначе се видях с бившите си, които са били част от живота ми през тези 4 г. За някой съжалявам, че са станали така нещата, но все пак аз бях тази, която искаше края, така че явно така е трябвало да стане, щом така съм го почувствала..

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - CerczfuJv
24.05.2011 13:39
Fell out of bed feeling down. This has brigtheend my day!
цитирай
2. анонимен - kjczKpjMZFTWyIUdzD
25.05.2011 13:42
VKmE9r <a href="http://scgfwxoswhlr.com/">scgfwxoswhlr</a>
цитирай
3. анонимен - OWHHOvJxbSWjjNt
25.05.2011 17:55
qDI6HH , [url=http://jkyhyanctqqq.com/]jkyhyanctqqq[/url], [link=http://exmbrugauxqy.com/]exmbrugauxqy[/link], http://abowixkovboo.com/
цитирай
4. анонимен - PPSkrhYimJmFnFj
28.05.2011 14:53
yXHnhq <a href="http://ksjywehonnrn.com/">ksjywehonnrn</a>
цитирай
5. анонимен - nAIcHxdAcyomxDvyM
31.05.2011 18:32
RrRTfm , [url=http://qjmgtuwinbke.com/]qjmgtuwinbke[/url], [link=http://wbanqgzyguja.com/]wbanqgzyguja[/link], http://fgmiwvayqkfd.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3547428
Постинги: 417
Коментари: 2878
Гласове: 16250
Спечели и ти от своя блог!