Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2009 17:06 - Стига! Мислете по-положително!!!
Автор: dusha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7058 Коментари: 25 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Искам да спра да слушам колко зле е положението.. 
Финансова криза, поскъпвания, съкращения, безпаричие, катастрофи.. Всичките новини са толкова черни, че не помня кога за последен път гледах нещо приятно, което да ме зарадва и да стопли душата ми.. Вече избягвам да гледам новини, защото ме натоварват психически.. Дори и да не ме засяга лично не мога да остана безразлична. Не мога да легна спокойно след като чуя примерно, че няколко човека са умрели при катастрофа.. Да, не ги познавам, но това не променя нещата, защото утре може да се случи с някой мой познат.. както преди година се случи с мен и сега можеше да не съм сред живите. Късмет. 
Единствено ме радва факта, че напоследък се срещат и шофьори, които те изчакват да пресечеш, но за жалост са единици! Но това е друга тема!
Писна ми да слушам за безбройните проблеми на приятели и колеги.. Едната я зарязал приятеля й и е в депресия от месеци.. Ама не каква да е депресия ами злобна депресия.. Сякаш другите са и виновни.. И все едни черногледи неща казва, че като я видя гледам да съм на метри от нея и да не чувам гласа и. 
Другата пък била дебела, била на диета от не знам си колко месеца и нямало ефект.. Е, кофти ама какво да тръгнем всички да ревем за нея ли? 
Друга пък била болна- тук вече определено е кофти, още повече, че диагнозата е тежка, но трябва ли всеки ден да приказваме за това и да се натоварваме?!
Друга пък се оплаква, че не и стигали парите- е, че то на кого стигат?!
В университета е същата работа. Еди си кой преподавател бил много отвратителен, късал половината курс и цял семестър се оплакват и ядосват как ще вземем съответния изпит. Е, как- сядаш, учиш, даваш всичко от себе си пък каквото стане! Все някой си взема изпита, нали? Що пък този някой да не си точно ти? Поради тази причина се бях скарала с една колежка. Цял ден ми спори, че щели да ме скъсат, а аз и казвам "Няма да ме скъсат. Ще изкарам 6, ще видиш!!!" Хм, наистина доста зор видях докато се подготвя за този изпит и доста кошмари сънувах със съответната преподавателка и то, защото ми бяха напълнили главата с глупости, но изкарах 6! 
У дома като се прибера е пак същата работа.. Все гадни и черногледи неща слушам.. За болести, за пари.. За съкращения.. как е под въпрос работата на баща ми и майка ми! Ами гадно си е, но още нищо не се знае, че да ревем от сега за нероден Петко! Търсим алтернативи и това е! Животът не свършва! Колко пъти трябва да повтарям на всеки: "Здраве да е, всичко друго ще се подреди!!!" 
Какво да тръгна да обвинявам съдбата и живота и да питам ама защо точно на мен ми се случва това? Ами не съм единствената и на други им се случва.. И винаги може да бъде и по-зле.. Затова много се ядосвам като чуя някой да се оплаква от живота си.. И то някой, който има всичко.. Ама то недоволни винаги ще има! Да и аз много пъти съм недоволна! И аз много пъти се оплаквам, но не искам да е така!
Искам да мисля по-позитивно, положително.. Всичко е в съзнанието ни! Като начало искам да спра да слушам за негативни неща и колко е зле всичко!!! То наистина е зле, но може и по-зле да бъде.. може и по-добре, от нас зависи! От мен, от теб, от всички... Ако спрем да се оплакваме и ако се вземем в ръце! Само с оплакване не става!
Ще си кажете: "Ама аз какво мога да променя? Нищо" Ами променете поне начина си на мислене! Променете държанието си към хората! Променете лошите си навици! Направете нещо добро! 



Тагове:   мислете,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. artanis - Февруари мина :)
02.03.2009 17:21
депресиите обикновено продължават до средата на Март. За мен най-оптимистичният момент ще бъде когато кризата достигне дъното.

поздрави:
цитирай
2. viki4ko - Винаги ще се оплакваме, дори да ж...
02.03.2009 17:29
Винаги ще се оплакваме, дори да живеехме в приказка...Това си ни е в природата!:)
цитирай
3. thomas - @artanis
02.03.2009 17:35
Пусни си CNN. Точно в момента ще видиш колко е далече все още дъното... Вярно, вече има едва 6,900 пункта до нулата, а преди година бяха близо 12,000, но все пак дъното е мноооого далече.

Особено ми хареса информацията, че само спасената неотдавна с наливане на над 50 милиарда долара пари на данъкоплатците AIG успявала да губи месечно по толкова, колкото цяла Хърватия успява да произведе за година...

Така че е напълно безсмислено да се опитваме да гледаме с розови очила катастрофата, на която тепърва ще ставаме свидетели. Напротив, не е лошо всеки от нас да оцени за себе си има ли как да направи нещо различно, по-умно и по-ефективно от това, което е правел до момента, за да може поне да я почувства по-слабо, ако не чак да успее да се придвижи нагоре.
цитирай
4. emil60 - Кризите се предизвикват от хора - определени хора,
02.03.2009 18:52
и също определени, може би други хора, създават пък условията за излизане от криза. Някои принадлежат и към двете групи и в двата случая са на печалба. Тъжното е, че основната група, която се ограбва и в двата случая е почти една и съща. Положителното в България е, че дори да става по-лошо и много по-лошо не може да ни докара до отчаяние, защото сме свикнали. Даже напротив, което си е жива надежда - оптитваме се да се справим. Доста от нас успяват. А това вече е нотка на оптимизъм. Често негативизма се създава умишлено, за да се увеличи търговския оборот... Откога се говори за край на света... Даже някои се подреждат някъде да го посрещат... То си нормално всяко начало да приключи с край, но едва ли има човек, който да предскаже точно датата... А кризите вече се усещат и преодоляват... Друг е въпроса коя група е по-силна - създаващата кризата или спасяващата от кризата... Вярвам, че глобалния човешки разум ще измисли по-добър начин за пречистване на световната икономика вместо Световните икономически кризи... Казвам го, защото съм оптимистично настроен...гледам... положителното... въпрос и на психика, и на достоверна информация...
цитирай
5. hara73 - положителното мислене е
02.03.2009 19:26
много важно , защото каквото мислим ,това ни се случва . Ако си мислим ,че ще ни се случи нещо хубаво ,то може да се случи, а може и да не се . Но ако сме настроени отрицателно и си мислим ,че нещо лошо ще ни се случи , то със сигурност няма да ни пропусне и задължително ще ни се случи . Колкото до лошите навици има един начин за премехване , замяна с добри :-))) Поздрави за поста , определенно ми хареса .
цитирай
6. emil60 - Ако искате - ще го изтрия!
02.03.2009 19:38
АФП: "МЕКО КАЦАНЕ" ЗА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ

понеделник, 02 март 2009

Париж

Изглежда тази година икономиката на България ще преживее "меко кацане" като изпраща сигнали на стабилност за разлика от климата на дълбока криза, който се усеща в повечето държави в Европа, заявиха експерти в коментар пред Франс прес.

Страната се различава по много неща. Тя е най-бедният член на Европейския съюз, но през последните години брутният й вътрешен продукт се увеличи над средното равнище. Ефектите на глобалната криза със сигурност се чувстват - растежът спадна наполовина и от 7 процента през първата четвърт на годината достигна 3.6 на сто през последната. Правителството е построило бюджета си на прогнозен ръст от 4.7 процента, който все още е висок на фона на тендециите за навлизане в рецесия, които са налице в много европейски държави.

Други обаче са по-малко оптимистични - според прогнозите на Международния валутен фонд този процент ще е две на сто, а анализатори го виждат в рамките от нула до 2 процента.

Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии смята, че охлаждането на икономиката въщност може да бъде "здравословно". По думите му балонът на кредитите, които през 2007 година достигнаха 60 на сто, спадна до по-доброто ниво от 30 процента, но за разлика от държави като Унгария, заемите не са пресъхнали съвсем.

Според изпълнителния директор на банката Сосиете Женерал Екеспресбанк - Филип Лам кризата е тук и хората са наясно с това, но България е на път да осъществи "меко кацане". Повечето признават, че София е научила уроците си от най-голямата финансова и банкова криза в страната в периода 1996 - 1997 година, когато 14 банки фалираха. Тя въведе валутен борд под надзора на МВФ като върза лева за марката, а след това за еврото. Това й помогна да се защити от срив на националната валута, а освен това бордът диктува и монетарната политика и задължава централната банка да разполага с достатъчно резерви в чужди пари.

В края на миналата година резервите на БНБ бяха 12.7 миларда евро и правителството приключи годината с обещания бюджетен излишък от 3 процента от БВП. Това е доста различно от състоянието на финансите на няколко държави в еврозоната, които страдат от огромни дефицити.

Европейски икономист в София обаче смята, че излишъкът не се използва добре, тъй като с него правителството финансира социални мерки преди изборите през лятото, а не създава благосъстояние.

За разлика от всичко това плащанията по текущата сметка показват дефицит от над 24 процента от БВП, което отразява силното търсене на вносни стоки, а директните чужди инвестиции, които през последните години успяваха малко или много да го покрият, са спаднали значително. Сега банките се броят яростно за привличане на депозити, като предлагат годишна лихва от около 8 прицента, но спред Филип Лам България не е офшорен рай.

Бившият заместник финансов министър Стамен Тасев смята, че значителният дял на сивата икопномика - около една трета от БВП, представлява още една пречка за чуждите инвестиции и е плодородна почва за корупция, особено в сектори като строителството.

Коруцията е широко разпространено явление в България и това накара миналата година Европейската комисия да замразви над 800 милиона евро субсидии за страната, завършва коментара си Франс прес
цитирай
7. thomas - Положителното мислене е само за слабите...
02.03.2009 19:41
Силните трябва да имат реалистично мислене. Да виждат проблемите, да виждат и възможностите. Положителното има смисъл като лекарство само за онези, които се паникьосват от проблемите и са неспособни да действат, когато те ги засипят.
цитирай
8. artanis - @thomas
02.03.2009 19:43
Ти нали не вярваше на CNN, защото били пропаганда. Или нещо бъркам?

Още не се знае дали кризата ще бъде по-сериозна от Голямата Депресия. Тогава е имало 25% безработица. Но в България сме свикнали на такава безработица през 90те, така че няма да пропадне светът (както става в българските филми, например).
цитирай
9. thomas - @artanis
02.03.2009 19:48
Не, бъркаш. Нямам нищо против CNN като източник на надеждна информация и никога не съм го обвинявал в някаква конкретна пристрастност.

Не, не се знае. Но 25% безработица ще бъде наистина катастрофално нещо. Смятам, че и 10% ще променят света, който познаваме, може би за десетилетия напред.

А и тук точно 25% изобщо не сме имали. Имахме 17%. И мога да кажа, че при 17 поне лесно можеше да се намерят качествени хора, които желаят да се усъвършенстват и наистина да работят. Нещо, което в последните години е почти невъзможно.
цитирай
10. анонимен - Да,
27.03.2009 08:50
иска се да помогнеш на хората, защото са в нужда. Не да си стоиш на топло, защото на теб там ти е добре. Има още много да учиш за живота и хората, егоистче.
цитирай
11. анонимен - NXTxameUDgs
24.05.2011 12:12
That's a mold-breaker. Great tihnknig!
цитирай
12. анонимен - NjISLyupBYHPjB
24.05.2011 12:45
Walking in the presence of giants here. Cool thiknnig all around!
цитирай
13. анонимен - rJllcSGznX
24.05.2011 20:04
This has made my day. I wish all psotigns were this good.
цитирай
14. анонимен - CIbMOpmYwWHRKpaEnYH
25.05.2011 13:22
qXZ6eg <a href="http://tmpvsyvagcan.com/">tmpvsyvagcan</a>
цитирай
15. анонимен - LLWDgyXOvabtjqdmolU
25.05.2011 14:03
D6KHw8 <a href="http://aatvlrhjdftx.com/">aatvlrhjdftx</a>
цитирай
16. анонимен - pAegIVvfHceYAmYFyM
25.05.2011 14:14
SLbQst <a href="http://feqovvczkfup.com/">feqovvczkfup</a>
цитирай
17. анонимен - KQpHDXTvsdOgrMANvh
25.05.2011 17:55
SraYQV , [url=http://xydykejqhtuo.com/]xydykejqhtuo[/url], [link=http://kylpnsbbalhy.com/]kylpnsbbalhy[/link], http://wlwlqoqzvumj.com/
цитирай
18. анонимен - koKlzmOTvskmE
25.05.2011 18:35
LfsiRU , [url=http://ldgylncuyrdz.com/]ldgylncuyrdz[/url], [link=http://ujskxserkibj.com/]ujskxserkibj[/link], http://cyehorrzymmt.com/
цитирай
19. анонимен - xfiSsGfcUILoKiQJtE
25.05.2011 19:37
JMr29Y , [url=http://qfsjyxbpzqhc.com/]qfsjyxbpzqhc[/url], [link=http://zgesyajumaji.com/]zgesyajumaji[/link], http://vykualonygpj.com/
цитирай
20. анонимен - QKmFTsLksh
28.05.2011 13:35
3g2eTG <a href="http://ozrenjcyuqqk.com/">ozrenjcyuqqk</a>
цитирай
21. анонимен - tofLGSVQgBZU
28.05.2011 13:48
3MTeoH <a href="http://twowokcmlhqz.com/">twowokcmlhqz</a>
цитирай
22. анонимен - knOuwlIsQGPEPOfdFka
28.05.2011 13:50
HQyeNT <a href="http://qhstkvsiqjxe.com/">qhstkvsiqjxe</a>
цитирай
23. анонимен - ojLMnnMCtSBMlnhmy
31.05.2011 17:33
cTkMIa , [url=http://ktowqzouxjyc.com/]ktowqzouxjyc[/url], [link=http://nvddwudobvka.com/]nvddwudobvka[/link], http://ilcrqhvwlcha.com/
цитирай
24. анонимен - segpEkNlzJsBpFqpTOf
31.05.2011 18:03
aQkjuy , [url=http://adrayczpeffz.com/]adrayczpeffz[/url], [link=http://bazeacpcxeev.com/]bazeacpcxeev[/link], http://npicndfmltdc.com/
цитирай
25. анонимен - cmPsSzXrtLcBh
31.05.2011 18:25
yMxUHU , [url=http://cvqactwkuyie.com/]cvqactwkuyie[/url], [link=http://wswdgqhssqvx.com/]wswdgqhssqvx[/link], http://ekdxcsbfpoqf.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3534801
Постинги: 417
Коментари: 2878
Гласове: 16250
Спечели и ти от своя блог!