Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2007 16:11 - Хармония!
Автор: dusha Категория: Лични дневници   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
0



Ако се научим да сдържаме овациите, насочени към нас, да следим неотменно за основните нужди на хората около нас, както и да търпим критиките им, отправени към нас.
Ако се научим в отношенията си с хората да сме винаги услужливи, винаги с трезв и остър ум и никога лишени от чувство за мярка и вкус.
Ако се научим вещите, които ни се предоставят, когато са налице, безкористно да ги ползваме, а когато ги няма - да не ни липсват. И никой да не казва за нас, че сме празнодумци или педанти, а че сме зрели и здравомислещи хора, комуто не действат ласкателства и които са способни да водят, както своите, така и чуждите дела.
Ако се научим още да бъдем приятни събеседници, но без да прекаляваме с това.
Ако се научим да се грижим умерено за тялото си, но не като хора, вманиачени в живота и не отнасяйки се немърливо с него, а така, че вследствие на грижите ни да няма нужда от лекарства или друга намеса.
Ако се научим да се съгласяваме без завист с хората, които са по-вещи в някаква област от нас и да им съдействаме да си спечелят име и престиж в своята област.
Ако се научим да не се движим на различни места постоянно, а се опитаме да стоим на едно и също място и с едно и също нещо да се занимаваме.
Ако се научим във всеки час непоколебимо да вършим отново, което вършим в момента с непресторено упорство, любов и желание, без да зависим от никой и от никакви други представи.
Ако всичко вършим като последното в нашия живот и не подхождаме към него необмислено или повърхностно, водени от себелюбие или недоволство, от това което ни е отредено.
Виждате колко малко е нужно да се овладее, за да се преживее живота успешно и благочестиво



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3544817
Постинги: 417
Коментари: 2878
Гласове: 16250
Спечели и ти от своя блог!