Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2008 18:44 - Цитати от "Любовна тактика" Томас Макнайт, Робърт Филипс
Автор: dusha Категория: Други   
Прочетен: 7896 Коментари: 2 Гласове:
0



спечелването на голямата любов не означава да седите и да чакате принца или принцесата да се появят като с магическа пръчица.

Трябва сами да откриете желания човек сред морето от хора, а след това да спечелите любовта му, спазвайки познатите принципи на романтичното човешко поведение

 

романтичната любов включва: 1. Приятелство; 2. Уважение и 3. Страст.

Любовта угасва, ако дори само един от тези компоненти липсва.

Най-сигурният начин да спечелите този, когото харесвате, е да знаете как да пробудите у него тези чувства.

 

Хората подсъзнателно стават зависими от онези, които удовлетворяват техните емоционални  потребности

 

 

колкото по-независим и самостоятелен ни се струва някой, толкова по-вероятно е да се почувстваме привлечени от него. И обратното. Колкото по-зависим става някой от нас, толкова повече ни отблъсква

Хората се чувстват привлечени от онези, които демонстрират В известна степен отчуждение и самоуверена независимост

 

За да се насладим истински на нещо, трябва страстно да го желаем. Ако любовното желание е силно и неподправено, романтичното изживяване ще бъде увенчано с висша наслада и връзката ще бъде пълноценна.

 

 

Хората горещо желаят онова, което не могат да притежават

 

„човек винаги има две причини  да направи  или  да не  направи нещо. Едната - звучи добре, а другата - е истинската"

 

 

Хората вземат съзнателно решения, провокирани от подсъзнателни чувства, след което оправдават действията си с причини, изказани под благовидна форма

 

 

Не търсете здрав разум в любовта. Ако у другия липсва чувство, то всяко обвързване е обречено на неуспех.

 

Ако излъчвате положително отношение към себе си, ще привличате повече хората

 

 

. Грешките не ви правят „по-лош" от другите. Опитът, натрупан по пътя на „пробата и грешката", ще ви бъде полезен. Както призна веднъж едно младо момиче: „Не бих си пожелала за съпруг някой, който е прекалено съвършен."

 

 

. За да спечелите обичта и близостта на някого, първо се научете да бъдете щастлив без неговата обич и привързаност - поне до известна степен. Рядко щастливите отношения са резултат от свързването на две нещастни души. Щастливите връзки се създават от съюза между два щастливи индивида. Това означава, че ще имате по-големи шансове да изживеете любовта, ако следвате собствената си съдба и се опитате сам да откриете щастието. Любовта няма да закъснее. Тя е като сянка - все ви се изплъзва, ако я преследвате, но откажете ли се и тръгнете в друга посока, винаги ви следва.

 

 

Хората са като огледала - винаги отразяват отношението, което другите имат към тях

 

Най-добрият начин да направите добро впечатление е не да демонстрирате превъзходство, а да покажете, че сте приятно изненадан от човека насреща.

 

 

Колкото по-дълго една връзка се гради, толкова по-силно е емоционалното обвързване между партньорите

 

колкото по-дълго време една връзка се създава и развива, толкова по-трайна е тя

 

 

Хората изпитват подсъзнателна нужда да останат свободни и емоционално необвързани и няма да се спрат пред нищо, което заплашва свободата им

 

Проявявайте обичта си, но не говорете за нея

 

 

Колкото по-приятно впечатление правите на околните,  толкова по-голямо е желанието им да общуват с вас

 

 

Хората изпитват респект и се чувстват привлечени от тези, които демонстрират сдържаност и независимост, и се разочароват от онези, които проявяват слабост и разчитат на другите.

 

 

Много по-лесно е да се влюбите в някой, който неотклонно преследва целите си, отколкото в някой, готов да остави бъдещето си в ръцете ви.

 

 

В емоционално отношение хората се привързват към тези, които задоволяват постоянната им потребност от разбиране

 

ако искате   да   бъдете   обичан,   не критикувайте Колкото по-малко си позволявате критични забележки, толкова по-лесно ще е на другите (включително и на любимия) да ви обикнат. Заслужава си да запомните тази тактика. Избягвайте дори и добронамерените критики.

 

Няма трудност, която любовта да не преодолее, няма болест, която любовта да не излекува, няма врата, която любовта да не отключи, няма река, която любовта да не преброди, няма стена, която любовта да не събори, няма грях, който любовта да не прости.

Колкото и големи да са трудностите, колкото и безнадежден да е хоризонтът, колкото и стегнати да са възлите, колкото и непоправими да са грешките - любовта ще победи!

 

Хората се отнасят с неуважение към всичко, което „смятат за сигурно" и се стремят към онова, което не могат да имат Но когато усетят, че са на път да загубят това, което притежават, трескаво се мъчат да го запазят.

 

 

 

За да съхраните романтичното чувство, дайте на партньора си искрица надежда, че ще отвърнете на любовта му. В противен случай, той ще загуби интерес към вас

 

Когато човекът, когото харесвате, се почувства напълно разбран и приет, няма да може да ви устои и ще ви обикне. Той ще се влюби противно на всяка логика, независимо от предишната му съпротива.

 

 

 

Колкото по-убеден е другият че го цените, толкова по-силна е любовта му

 

 

 

 

 

 



Тагове:   Макнайт,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - darLaaa
03.01.2009 19:56
supeRr saa
цитирай
2. 1001usmivki - Приятна изненада :-)
24.01.2009 09:32
Привет,
Душичке, отскоро съм в Блог- бг, но все по - приятно и хубаво ми става, като виждам здавомислещи и щастливи хора като Вас тук!
Постнатият по- горе цитат е само една малка, но важна част от това какво и защо се случва.
Истината според мен за съжаление е че, многобройните и неуспешни връзки /бракове/ са резултат на неумението на хората да общуват един с друг.
Щастието е резулат от една перфектно балансирана и изпълнена рецепта наречена с простото име ЛЮБОВ.
С най - добри пожелания:
:-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dusha
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3545174
Постинги: 417
Коментари: 2878
Гласове: 16250
Спечели и ти от своя блог!